Aktiviti

Sabah Youth EduCamp

Pengenalan

Sabah Youth EduCamp (SYEC) adalah program Pembangunan Modal Insan yang direka khas untuk pelajar dari usia 15 tahun hingga lepasan SPM dan STPM di seluruh Sabah. Program ini berkonsepkan pendidikan berteraskan ilmu kemahiran dan pengalaman yang disertai dengan aktiviti yang menyeronokkan. SYEC bertujuan memberikan Khidmat Nasihat dan Bimbingan kepada kanak-kanak dari sekolah rendah hingga ke sekolah menengah dan mendedahkan peluang kerjaya yang tinggi sebelum menyambung pengajian di IPT.

Program ini dijalankan melalui siri perkhemahan yang diatur oleh Bestprestige Educare Malaysia (BPEM) dengan kerjasama daripada beberapa agensi kerajaan dan swasta termasuklah IPTA, IPTS, dan sekolah menengah. Selain memberikan info-info terbaik berkaitan dengan pemilihan bidang pengajian, SYEC juga membentuk belia berminda usahawan yang mampu mencipta karier sama ada melalui pekerjaan, aktiviti perniagaan dan keusahawanan.

Menjadi pemangkin pembangunan revolusi generasi yang seimbang dari semua aspek sebagai pemimpin pada masa hadapan yang unggul, berkualiti, berkemahiran, berwawasan, kreatif, inovatif serta berpandangan jauh

Visi

Testimoni

Galeri

Sabah Youth EduCamp Sesi 2023/2024

Masanya sudah tiba untuk anda realisasikan impian. Sertai Seminar Sabah Youth Educamp 2023/24 dan mulakan perjalanan kejayaan anda hari ini juga!